Mooie decoratie maakt jouw bruiloft persoonlijk en bovendien sfeervol. Met decoratie kan je laten zien wie jullie zijn als koppel, jullie identiteit. Het is natuurlijk hartstikke léuk als jullie belangrijke dag uitstraalt wie jullie zijn.

Je kan natuurlijk een thema kiezen voor je bruiloft, bijvoorbeeld de bekende “winter wonderland”. Dat kan je helpen om jouw bruiloft decoratie te kiezen, maar je hoeft uiteraard geen thema te doen. Uiteindelijk is het vooral fijn als jullie bruiloft om jullie draait. Hoe kies je dan decoratie? Lees verder voor de ins en outs!

De basis

Een trouwdag draait om twee mensen die van elkaar houden. Je wilt die liefde voor elkaar ook laten terugkomen in de sfeer! Je kan dat doen door je decoratie heel persoonlijk te maken, zodat jullie identiteit erin naar voren komt. Vooral de details dragen hier aan bij.

Je kunt op allerlei manieren onderzoek doen naar bruiloft decoratie. Pinterest is een geweldig medium om inspiratie op te doen! Pin vooral de opstellingen, accessoires of items die jullie mooi vinden! Kies uit al die ideeën de zaken die bij jullie passen. Houden jullie van bepaalde kleuren? Willen jullie alle momenten op de dag gedecoreerd? Is er een bepaalde stijl die jullie mooi vinden?

Locatie en decoratie

romantische lichtjes

Je locatie is je fundament voor je dag. Daarom is het belangrijk om je bruiloft decoratie en locatie op elkaar af te stemmen! Je kan kiezen voor een locatie met veel sfeer en versiering die je mooi vind: dan hoef je zelf minder te doen. Soms is er veel moois op locatie, maar kan je er voor kiezen om wél zelf de tafels mooi te decoreren. Of misschien is jouw locatie wel heel bescheiden ingericht en heb je alle ruimte om deze in te richten naar jullie smaak!

Afhankelijk van de inrichting van je locatie, is het verstandig om de volgende keuzes te maken:

  • Willen we een thema gebruiken? Zo ja, welke?
  • Welke kleuren willen we laten terugkomen? Kies er niet meer dan 3, dat wordt te druk. Vaak kiezen mensen een rustige en een felle kleur, bijvoorbeeld zilver en turquoise.
  • Hoeveel decoratie willen we op de locatie? Is het er al heel druk of juist heel rustig?
  • Welk budget willen we aanhouden?

Bespreek deze zaken zodra je samen een locatie hebt gekozen. Op die manier heb je een helder beeld van alle mogelijkheden en welke richting jullie op willen. Daarna volgt dan de heerlijke voorpret van alles bekijken en bedenken! Samen kun je op Pinterest kijken of door de winkelstraat lopen om inspiratie op te doen. En kijk ook vooral af bij andere bruiloften in je omgeving!

versiering bruiloft

Afhankelijk van je budget kan je met alle ideeën spelen. Misschien ben jij of ken jij een crea bea persoon? Wil jij zelf aan de slag om dingen in elkaar te zetten? Koop je spullen in bij winkels als Xenos of Blokker en ga een middagje met je vrienden gezellig knutselen. Ook slim: koop je spullen direct na feestdagen als Kerst of Valentijnsdag. Dan zijn er vaak leuke decoratieve dingetjes in de aanbieding! Liever niet zelf maken maar wel betaalbaar houden? Kijk eens op Marktplaats of je iets kunt vinden.

Soorten decoratie

Zodra er helder is wat jullie samen willen qua stijl, kan je beginnen met het uitkiezen van onderdelen van je bruiloft decoratie. Onderdelen? Jawel, er zijn hartstikke veel soorten decoratie! Het belangrijkste hierbij is balans. Stel, je bent dol op bloemen. Je kan er voor kiezen om je hele zaal vol te proppen met rozen. Is dat erg handig of mooi? Waarschijnlijk niet.. Balans is dan belangrijk, zodat het geheel wél stijlvol, maar niet te druk is. Tijdens je diner kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om op elke tafel een klein vaasje met bloemen te zetten en eventueel een groter boeket op de hoofdtafel.

De ene bruiloft is de andere niet, dus het uitkiezen van de onderdelen van je bruiloft decoratie is persoonlijk. Gelukkig kan ik je wat handvatten bieden waar je uit kan kiezen! Denk eens aan:

  • Slingers: van bloemen, van vlaggetjes, van foto’s van jullie
  • Tafelverlichting: mooie grote kaarsen of liever kleine waxinelichtjes in glazen potten
  • Bloemen: grote tafelstukken of een smalle vaasjes met 1 bloem
  • Wegwijzers: krijtborden voor de aanduiding van alle ruimtes
  • Persoonlijk: ingelijste foto’s op de tafels of aan de muur
  • Voor de gasten: een gastenboek of fotobox voor gekke selfies

Happily ever after

Je decoratie kan zo duur of goedkoop zijn als je het zelf maakt! Kijk vooral naar wat jullie mooi vinden, kies voor een bepaalde stijl en zorg ervoor dat er balans is tussen alle onderdelen. En vooral: genieten van jullie persoonlijke bruiloft decoratie!

Heb je liever hulp bij het uitkiezen van de decoratie? Kijk eens wat Passionate Weddings voor je kan betekenen! Onze tarieven staan op de site, maar neem gerust contact op als je vragen hebt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *