trouwen op het strand

Je kan je huwelijk beslechten in een mooie kerk, bij het gemeentehuis of in een ander gebouw. Maar waarom alleen maar binnen trouwen, er zijn zoveel gave opties! Een leuke twist (vind ik) is een huwelijk op het strand. Romantischer kan het bijna niet! Bij zonsondergang misschien, of juist in het ochtendlicht? Met een zwoele bries door je haar en je voeten in het zand? Ik vertel je er alles over!

Voorbereiding

Elkaar de liefde verklaren is al romantisch, maar trouwen op het strand is het net een tikje romantischer. Maar zo’n huwelijk vergt ook wat voorbereiding! Trouw je in een gebouw, dan kan je gewoon naar binnen lopen. Op het strand? Not so much. Zorg er dus voor dat je precies weet wáár je wilt trouwen. Kies een strand uit door er een paar keer te gaan kijken. Hoe zit de locatie eruit in verschillende situaties? Zit je niet per ongeluk tussen de meeuwen? Is er een strandtent met veel luidruchtige badgasten in de buurt? Je kan er natuurlijk voor kiezen om een deal te sluiten met een specifiek restaurant of strandtent, als er voor hun locatie een mooie plek is. Combineer dat met een lunch of diner en je slaat twee vliegen in 1 klap!

Licht je gasten ook tijdig in over de locatie! Geef aan je ceremoniemeester door dat jullie trouwen op een strand en zet het op je uitnodiging. Dan kunnen je gasten voor het gemak ook extra schoenen/slippers meenemen.

Op de dag zelf

beach wedding

Voor de dames
Het is zover, de mooiste dag van jullie levens! Zometeen gaan jullie in pak, jurk, broekpak of welke outfit dan ook het strand op. Dat zorgt ervoor dat je wel rekening moet houden met je kleding. Als bruid is het slim om, naast je nette schoenen, ook een paar makkelijke, open schoenen te hebben. Neem je favo teenslippers of instappers mee. Komt er zand in, dan schudt je dat er zo uit en je ruïneert niet je nette goed. Overweeg ook of je wel of niet een panty wilt dragen! Die kan door het zand scheuren. Tip: draag pantysokjes! Die trek je zó uit op het strand en dan kan je later altijd nog een panty aantrekken voor je lunch/diner/feest. Je kan er ook nog voor kiezen om zonder schoenen te trouwen op een strand! Lekker losjes, met het warme zand tussen je tenen.

Voor de heren
Voor de heren is het net een tikje anders. Jullie kunnen je voeten niet verstoppen onder een jurk! Neem daarom 2 paar schoenen mee: een net paar voor de ceremonie en een minder net paar (bijvoorbeeld sneakers) voor de wandeling naar het strand zelf. Zo voorkom je dat je prachtige leren schoeisel verpest wordt na 5 minuutjes wandelen. Ook de bruidegom kan natuurlijk zonder schoenen trouwen. Neem dan ook een extra paar sokken mee, zodat je geen zanderige sokken krijgt ná de ceremonie.

Do’s & don’ts

Wél doen:

  • Overwegen om op blote voeten te trouwen voor dat relaxte gevoel
  • Als bruid een vestje/jasje aan je ceremoniemeester meegeven voor als het waait
  • Extra schoenen/sokken/slippers/pantykousjes meenemen
  • Goed insmeren!

Niet doen:

  • Je druk maken om zand op je kleding. Klop je er zo weer af en geniet van het moment!
  • Met je prachtige schoenen door het strand moeten sjokken. Doe ze dan alleen aan tijdens de ceremonie!
  • Zonnebrand vergeten!
  • Per ongeluk de ringen in het zand laten vallen…

Gaan jullie ook trouwen op het strand? Passionate Weddings kan jullie helpen om de perfecte stranddag te creeëren! Jullie kunnen ons inschakelen als weddingplanner óf ceremoniemeester, zodat jullie een ontspannen, zorgeloze trouwdag hebben! Geniet van de wind door je haren, de zilte lucht en het feest, dan nemen wij de organisatie voor onze rekening. Ook benieuwd hoe Passionate Weddings dat kan doen? Kijk op deze pagina naar de tarieven of neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *